Dyreassisterede psykologsamtaler i Odense

Denne artikel giver indsigt i, hvordan dyr kan have en positiv indvirkning på både menneskers fysiske og mentale helbred. Du kan læse mere om, hvordan psykologerne i Fyns Psykologpraksis effektivt anvender hunde i samtaleterapi

Interaktion med dyr har vist sig at have en markant positiv effekt på menneskers mentale tilstand. Det kan skabe følelser af glæde, trøst og velvære, samtidig med at det kan hjælpe med at reducere stressniveauet. Dyr kan også være med til at mindske følelsen af ensomhed og skabe en følelse af tryghed og selskab.

Når vi bliver mødt ved døren af en hund med en logrende hale, kan det give os en følelse af ubetinget kærlighed og støtte, hvilket kan være særligt værdifuldt i en verden, der kan være præget af stress, udfordringer og til tider ensomhed og overvældelse.

Psyklogisk behandling ved hjælp af psykologsamtaler og dyreassisteret terapi i Odense og på resten af Fyn.

Psykologiske behandling ved hjælp af dyreassiteret terapi

Psykologsamtaler ved hjælp af f.eks. terapihunde kan være effektive, særligt for mennesker som har svært ved at sidde trygt i den terapeutiske stol.

Hundeassisteret terapi ved Fyns Psykologpraksis i Odense

Hvordan bruges Dyreassisteret Terapi?

Fyns Psykologpraksis har det seneste år afprøvet dyreassisteret terapi i forbindelse med psykologsamtaler, hvor klienter har oplevet stress, angst eller depressive reaktioner. Disse samtaler har givet klienten mulighed for at have en hund eller hundehvalp med under samtalen med det formål at skabe en beroligende atmosfære, der kan fremme tryghed og nærvær i samtalerne.

Dyreassisteret terapi bliver i stigende grad anvendt i behandlingen af personer med angst og depression, og der findes forskellige former for dyreassisteret terapi. Den almindelige erfaring er, at dyrene – uanset om det er heste, hunde eller noget helt andet – skabes en følelse af ro, nærvær og tryghed. Dette kan hjælpe klienter med at slappe af ved at berolige nervesystemet, hvilket kan resulterer i en reduceret oplevelse af f.eks. ængstelige og depressive symptomer.

Om man ønsker dyreassisterede psykologsamtaler er selvfølgelig helt valgfrit, men det er en mulighed hvis man er meget nervøs eller ikke er helt tryg ved at sidde i det terapeutiske rum alene med en behandler.

Kontakt klinikken i Odense og hør nærmere om mulighederne for psykologisk behandling og psykologsamtaler på hele Fyn.

Nærværet med dyr skaber samhørighed

Dyr har en naturlig evne til at møde mennesker med ubetinget anerkendelse, hvilket opfylder et dybtliggende og grundlæggende behov hos os alle. Når mennesker oplever nærværet fra dyr, er der en række fordele, som kan berige vores liv på flere niveauer:

  • Følelsen af samhørighed, ubetinget anerkendelse, følelsen af formål og ansvar.
  • Disse faktorer kan være til stor hjælp på vores vej i livet, da de påvirker os både fysiologisk, neurologisk og psykologisk.

Denne erkendelse er også en af grundene til, at Fyns Psykologpraksis har opnået gode resultater gennem dyreassisteret samtaleterapi.

Terapien har vist sig at være særligt effektiv i arbejdet med unge, der søger hjælp til at skabe en god, tryg og stabil hverdag. Der er også opnået positive resultater i behandlingen af angst, depression og stressrelaterede udfordringer.

Psykologer på Fyn tilbyder dyerassisteret terapi, hvis du ønsker det. I klinikken i Odense findes to små og søde malteser-hunde, Fie og Alba, som kan hjælpe dig med beroligende nærvær. De vejer 4-5 kg og elsker at være med under psykologsamtalerne.

Dyreassisteret terapi og psykologsamtaler i Odense

Fordele ved Dyreassisteret Samtaleterapi

  • Dyreassisteret terapi benyttes på visse områder i behandlingen af børn med autisme. Dyrene kan bidrage til at forbedre børnenes kommunikation og sociale færdigheder samt mindske stressniveauet.
  • Dyreassisteret terapi kan anvendes som en del af rehabiliteringsprocessen efter en skade eller sygdom. Dyrene kan hjælpe patienterne med at genopbygge muskelstyrke og forbedre deres motoriske færdigheder.
  • Dyreassisteret terapi kan bruges i behandlingen af ældre mennesker. Dyrene kan være med til at forbedre humøret, mindske følelsen af ensomhed og øge livskvaliteten.

En positiv forskel

Samlet set er dyreassisteret terapi et fantastisk supplement til at fremme helbredelse, forbedre livskvaliteten og styrke forholdet mellem mennesker (og dyr).

Med sin evne til at skabe en varm og indbydende atmosfære, hvor mennesker kan føle sig trygge og åbne op, vil denne form for supplement under terapi fortsat gøre en forskel i mange menneskers liv.

Vi ser frem til at se, hvordan dyreassisteret terapi vil udvikle sig i fremtiden og bidrage til det voksende felt af psykoterapeutiske metoder på den længere bane.

Ønsker du at vide mere om, hvordan dyreassisteret terapi kan være et supplement under psykologsamtalerne i Odense eller på Fyn?

Kontakt os uforpligtende og hør nærmere – klik her!