Mange tænker, at psykologsamtaler kun kan være gavnlige, hvis livet byder på store kriser, men psykologsamtaler er meget mere end det.

De fleste mennesker henvender sig hos en psykolog, når livet gør ondt. Når de oplever en situation i livet, der bringer så stor smerte, at der opstår et behov for at få denne smerte lindret. Dette er et kerneområde for psykologer, men samtaler hos en psykolog kan bruges til andet og mere end det.

Måske kan du genkende nogle af nedenstående situationer?

”Jeg føler mig utilstrækkelig, når jeg føler, at jeg ikke formår at leve op til de forventninger der er til mig”.

 ”Jeg føler mig ikke tilfreds på mit arbejde, men jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre ved det”.

 ”Mit liv går egentlig okay, men det er som om, at det hele føles lidt ligegyldigt”.

 ”Det er svært for mig at finde ud af, hvad jeg vil med mit liv”.

Dette er blot eksempler på situationer, hvor en psykolog kan være med til at være nysgerrig på, hvad der sker i dig. En psykolog kan, i samarbejde med dig, være med til at finde svar på spørgsmål som:

Hvor kommer utilstrækkelighedsfølelsen fra?

 Er det arbejdsopgaverne eller arbejdsmiljøet, som skaber en følelse af ikke at være tilfreds?

 Er der mon et andet arbejde derude, som ville passe bedre til dig?

 Ligegyldigheden, hvad er det for en størrelse. Hvordan mærker du den? Hvornår mærker du den mest?

 Drømmer du om noget, som du ikke har turdet at gå efter?

Det er altså ikke nødvendigvis kun mennesker, der er i stor smerte, der kan have gavn at et samtaleforløb hos en psykolog. En psykolog kan være en sparringsparter, der kan bruges til at udforske sider i dig. Sider der gør dig klogere på dig selv, og det liv du ønsker.