Behandlinger

Behandlinger hos Fyns Psykologpraksis

Vi har et stærkt team af Psykologer i Odense C, nærmere betegnet i skibhuskvarteret, som altid står klar til at hjælpe dig – og du er altid velkommen til at kontakte os.

Vi er drevet af ønsket om at gøre en forskel for dig og vi arbejder ud fra kerneværdierne omkring ro, respekt og rummelighed i forhold til det enkelte menneske.

Vi yder altid vores bedste for at hjælpe dig på vejen mod dit mål, og du er altid velkommen til at kontakte os uforpligtende med dine spørgsmål omkring mulighederne for at få hjælp her i klinikken.

Samtaleterapi

Samtaleterapi er et effektivt redskab til personlig udvikling og ofte den bedste måde at skabe ny retning i livet. Oplever du personlige belastninger, begrænsninger eller føler du dig fastlåst, så kan vi (psykologerne her i klinikken i Odense) hjælpe dig med langt de fleste problemstillinger.

Samtaleterapi er en effektiv måde at opnå nye indsigter, erkendelser og finde nye løsninger på en lang række følelsesmæssige, tankemæssige og adfærdsmæssige problemstillinger, så tøv ikke med at kontakte os og hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Fyns Psykologpraksis i Odense er højt specialiserede i samtaleterapi og vi hjælper dig gerne, hvis du for eksempel oplever angst, depression, stress eller lignende:

  • Angst – panikangst, social angst, enkel fobier med flere
  • Depression – udpræget tristhed, håbløshed, meningsløshed.
  • Stresstilstande – arbejdsrelateret stress eller belastninger i privatlivet.
  • Sorg og livskrise – skilsmisse, fyring, tab af nære relationer eller andre uforudsete hændelser.

Ovenstående er kun et lille udpluk af de mange forskelligartede problemstillinger, som vi hjælper mennesker med at håndtere. Kæmper du med noget helt andet, så kan vi som regel også sagtens hjælpe dig, men hvis vi vurderer, at det ikke er tilfældet, så vil vi fortsat hjælpe dig bedst muligt videre til et andet behandlingstilbud.

Kontakt os helt uforpligtende og hør nærmere om, hvad vi kan gøre for netop dig. Vi har klinik i Odense, og du er velkommen til at besøge os eller ringe/skrive.

Også kendt som psykoterapi

Samtaleterapi kaldes også i fagsprog for psykoterapi, det vil sige terapi fokuseret på den mentale del ved mennesket.

Det er helt normalt, at livet bliver svært i perioder. Derfor kan du med stor fordel opsøge en psykolog og psykologisk rådgivning i forhold til din problemstilling, så du fremadrettet nemmere kan håndtere andre svære og belastende livsbegivenheder.

Psykoterapi er en af de absolut mest effektive måder at komme igennem en personlig krise eller psykologisk problemstilling. Grunden hertil er, at psykoterapi giver dig en unik mulighed for at vende blikket indad og forholde dig til dit eget liv på en ny og konstruktiv måde.

Psykoterapi giver dig muligheden for at tale med en udenforstående person på en åben og ærlig måde, hvor du får feedback og sparring på din problemstilling, således at du opnår ny forståelse og indsigt i dit liv. Vi er en specialiseret psykolog klinik i Odense, hvor alle vores psykologer brænder for at hjælpe dig gennem en problemstilling ved hjælp af samtaleterapi.

Samtaleterapien vil derfor ofte sætte gang i en ny personlig udvikling, som kan skabe mulighed for højere livskvalitet og mere livsglæde over tid.

Læs mere om vores arbejdsområder her

ANGST

Angst er en af de mest udbredte psykiske tilstande og mindst hver 10. dansker rammes på et eller andet tidspunkt i livet. Den er en naturlig reaktion på oplevet fare, men hos nogle mennesker er denne naturlige reaktion blevet vedvarende og aktiveres derfor i situationer, der ikke almindeligvis er farlige.

SPISEFORSTYRRELSER

Samtaleterapi er en effektiv måde til at opnå nye indsigter og erkendelser på en lang række følelsesmæssige, tankemæssige og adfærdsmæssige problemstillinger i relation til en spiseforstyrrelse. Vi hjælper dig med udvikling af strategier til håndtering af din spiseforstyrrelse, uanset spiseforstyrrelsens karakter.

DEPRESSION

Depression kan efterhånden betegnes som en folkesygdom, som rammer hver femte dansker. Selvom lidelsens navn er blevet et alment kendt ord i vores ordforråd, hersker der stadig tvivl om symptomerne og hvordan man kan håndtere disse.

SELVVÆRD

Rigtig mange mennesker kæmper med et lavt selvværd og ikke føler sig hverken tilstrækkelige eller glade i deres eget liv. Et selvværd kan bygge på enten et positivt eller et negativt selvbillede og det kan hjælpe meget at finde ud af hvordan et sundt selvværd opbygges.

ENSOMHED

Hvis du mærker et tomrum, en følelse af at savne meningsfulde relationer, nærhed og samhørighed med andre mennesker, så kan det defineres som ensomhed. Denne ensomhed er ikke betinget af, hvor mange mennesker du reelt er omgivet af. Den kan også let opstå i selskab med familie eller venner. Det handler dybest set om følelsen af at savne noget i livet.

SORG & TAB

Det er et menneskeligt vilkår, at man på et eller andet tidspunkt i livet vil opleve, føle og reagere med sorg. Det kan opleves meget forskelligt fra person til person og sorgbehandling er meget individuelt, men kræver ofte at man får nye perspektiver og ny forståelse for tabet, hvad enten man har mistet en relation, en funktion eller noget helt tredje.

JALOUSI & VREDE

Jalousi er ofte et misforstået hensyn og forsøg på at holde fast i en vigtig relation i livet. Dog skaber det ofte endnu mere frustration, modvilje, vrede og usikkerhed i i relation med et andet menneske. Vrede handler ofte om grænser, som er overskredet, eller om frustration over magtesløshed i en given situation.  Vi kan hjælpe dig igennem disse svære følelser.

LIVSKRISE

De fleste mennesker rammes på et eller andet tidspunkt i livet af en krisetilstand eller en livskrise, dvs. en uforudset situation som bringer én ud af kurs i kortere eller længere perioder. I disse situationer er det derfor altid en fordel, hvis du har en psykolog som du kan kontakte og få hjælp fra – og vi hjælper dig gerne på vejen.

STRESSHÅNDTERING

Gennem en stressbehandling i vores klinik i Odense hjælper vi dig altså til at bearbejde din nuværende stress/belastningsreaktion, så du effektivt kan forebygge og håndtere stress i fremtiden. Stresshåndtering kombinerer samtaler og psykoedukation, så du opnår øget robusthed og modstandskraft i forhold til fremtidige belastninger.

SUPERVISION & KURSER

Fyns Psykologpraksis er et specialiseret team af psykologer, som har speciale i samtaleterapi og tilbyder egenterapi, supervision og kurser til kommende og nye psykologer, terapeuter samt andre behandlere, som arbejder med menneskelige relationer og udviklingsprocesser.