Ensomhed

Ensomhed

Behandling af ensomhed

Få hjælp med det samme!

Kan man føle sig ensom, selvom man har et godt netværk? Det korte svar er: JA!

Få hjælp til at håndtere ensomhed, hvis du mærker et tomrum, en følelse af at savne meningsfulde relationer eller en følelse af at være alene i verden. Ensomhed kan defineres som manglende nærhed eller samhørighed til både sig selv og til andre mennesker. Denne ensomhed er ikke betinget af, hvor mange mennesker du reelt er omgivet af. Den kan også let opstå i selskab med familie eller venner. Det handler dybest set om følelsen af at savne en dybere kontakt og nærhed i livet.

Vi lever i et samfund i dag, hvor kontakten til andre mennesker aldrig har været tættere på. De sociale medier er lige ved hånden, og andre mennesker kun et klik væk. Men vores kultur er også præget af en individualitet, som kan skabe afstand og fravær, frem for nærvær og tilstedeværelse i livet.  Kontakt vores psykologpraksis her i Odense, hvis du ønsker hjælp til at håndtere følelsen af ensomhed.

Nære relationer og netværk betyder meget

Det er en nødvendighed for os mennesker at have meningsfulde nære relationer, da vi er sociale væsener. Et problem opstår derfor, når vi er sammen med andre uden egentlig at have vores opmærksomhed på den anden/de andre.

Det varierer i høj grad, hvor stort et netværk mennesker har behov for. Nogle er introverte i personlighedsstrukturen, mens andre er mere ekstroverte i deres personlighedsstruktur. Fælles er, at vi alle har behov for mennesker omkring os, som vi føler, at vi kan dele vores liv og erfaringer med og opleve støtte og omsorg hos.

Hvis vi ikke føler, at vi har det sociale netværk, med den kvalitet som vi ønsker, så påvirker det vores psykiske helbred. En væsentlig konsekvens kan være, at vi bliver overvældet af følelser som tristhed og frygt, hvilket kan få stor betydning for vores grundlæggende livskvalitet.

Her i psykologklinikken i Odense møder vi ofte mennesker, som af den ene eller den anden årsag er havnet i en følelse af ensomhed. Vi står klar til at hjælpe og alle vores psykologer og psykologistuderende har erfaring i arbejdet omkring ensomhed.

Der er altid en vej ud af ensomheden

Det er vigtigt at vide, at der altid er en vej ud af ensomheden – du er ikke alene om at kæmpe med følelsen af ensomhed.
Vi arbejder med ensomhed på den måde, at vi hjælper dig med at undersøge, hvorfor ensomheden er opstået og hvad det mere specifikt er, som du savner i dit liv.

Ofte handler ensomhed mest af alt om, at vi som menneske kan “tabe os selv” på vejen gennem livet, dvs. glemme egne indre værdier, hvilket resulterer i et manglende positivt forhold til os selv, som mennesker. Dette er ofte en eksistentiel proces, som kan være aldeles berigende at gennemleve, for at genfinde sig selv og genfinde nye og sunde/berigende relationer.

Kontakt os uforpligtende og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, hvis du oplever ensomhed. Vi er til at tale med, og som uddannede psykologer besidder vi værktøjer, som hjælper dig på rette vej. Du er altid velkommen til at ringe helt uforpligtende til vores klinik i Odense.