Oplever du ensomhed?
Ønsker du hjælp til at komme ud af ensomheden?

Kontakt Fyns Psykologpraksis, hvis du oplever ensomhed og ønsker hjælp!

Ensomhed – Psykologhjælp i Odense

Kan alle opleve følelsen af ensomhed? Det korte svar er: JA!

Kan alle have gavn af psykologsamtaler til håndtering af ensomheden? Ja, det er helt bestemt!

Uanset om man er ung eller voksen, så kan ensomheden ramme dig og psykologsamtaler i Odense kan være en hjælp for dig – tøv ikke med at række ud og bede om hjælp!

Få hjælp med det samme!

Det er vigtigt at få hjælp til at håndtere ensomheden, hvis du mærker et tomrum, en følelse af at savne meningsfulde relationer eller en følelse af at være alene i verden.

Oplevelsen af ensomhed forsvinder ikke af sig selv, det er et resultat af dine handlinger, men det er samtidig vigtigt at vide, hvordan du skal handle dig ud af ensomheden.

Jo før du rækker ud, jo før får du det bedre igen – og vores psykologteam står klar til at hjælpe dig uden ventetid!

Ensomhed kan defineres – og afhjælpes!

Kan man føle sig ensom, selvom man har et godt netværk? JA – det kan man også nemt!

Ensomhed kan defineres som manglende nærhed eller samhørighed til både sig selv og til andre mennesker. Denne ensomhed er ikke betinget af, hvor mange mennesker du reelt er omgivet af. Den kan også let opstå i selskab med familie eller venner. Det handler dybest set om følelsen af at savne en dybere kontakt og nærhed i livet.

Vi lever i et samfund i dag, hvor kontakten til andre mennesker aldrig har været tættere på. De sociale medier er lige ved hånden, og andre mennesker kun et klik væk. Men vores kultur er også præget af en individualitet, som kan skabe afstand og fravær, frem for nærvær og tilstedeværelse i livet.

Meningsfulde relationer varierer

Det er en nødvendighed for os mennesker at have meningsfulde nære relationer, da vi er sociale væsener af natur. Et problem opstår derfor, når vi er sammen med andre uden egentlig at have vores opmærksomhed på den anden/de andre.

Det varierer i høj grad, hvor stort et netværk mennesker har behov for. Nogle er introverte i personlighedsstrukturen, mens andre er mere ekstroverte i deres personlighedsstruktur. Fælles er, at vi alle har behov for mennesker omkring os, som vi føler, at vi kan dele vores liv og erfaringer med og opleve støtte og omsorg fra.

Hvis vi ikke føler, at vi har det sociale netværk, med den kvalitet som vi ønsker, så påvirker det vores psykiske helbred. En væsentlig konsekvens kan være, at vi bliver overvældet af følelser som ensomhed, tristhed og frygt, hvilket kan få stor betydning for vores grundlæggende livskvalitet.

Psykologsamtaler hjælper dig ud af ensomhed

Det er vigtigt at vide, at der altid er en vej ud af ensomheden – du er ikke alene om at kæmpe med følelsen af ensomhed.

Vi arbejder med ensomhed på den måde, at vi hjælper dig med at undersøge, hvorfor ensomheden er opstået og hvad det mere specifikt er, som du savner i dit liv.

Ofte handler ensomhed mest af alt om, at vi som menneske kan “tabe os selv” på vejen gennem livet, dvs. glemme egne indre værdier og værd. Det resulterer i et manglende positivt forhold til os selv, som mennesker, og det er ofte en eksistentiel proces, som kan være aldeles berigende at gennemleve, for at genfinde sig selv og genfinde nye og sunde/berigende relationer.

Psykolog uden ventetid – få hjælp med det samme!

Hvis du kan genkende noget af ovenstående og oplever ensomheden i et omfang, hvor du ikke længere selv kan inde “hoved og hale” i det hele, så er det en god ide at opsøge professionel hjælp og komme ud af ensomheden hurtigst muligt.

Psykologsamtaler kan hjælpe på rette vej, og hos os ved Fyns Psykologpraksis prioriterer vi altid mulighed for at komme igang med psykologsamtaler uden ventetid – både fysiske i klinikken i Odense og online, såfremt du sidder et andet sted i landet.

Så kontakt os uforpligtende og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, hvis du oplever ensomhed. Vi er til at tale med, og som uddannede psykologer besidder vi værktøjer, som hjælper dig på rette vej. Du er altid velkommen til at ringe helt uforpligtende til vores klinik i Odense.

Kontakt os uforpligtende med dine spørgsmål

Har du spørgsmål angående ensomhed eller psykologsamtaler i Odense?

Du er altid hjertelig velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vi kan kontaktes på telefon: 50 48 46 14 eller mail: kontakt@fynspsykologpraksis.dk.