Jalousi

Hjemmesidebilleder

Behandling af jalousi og vrede

Psykologerne i Odense står klar til at hjælpe!

Jalousi er ofte et misforstået hensyn og forsøg på at holde fast i en vigtig relation i livet. Dog skaber det næsten altid endnu mere frustration, modvilje og usikkerhed hos det menneske, som går med jalousien. Resultatet bliver afstand fremfor den ønskede nærhed. Jalousi kan være meget invaliderende og drænende både for det menneske, som går med den, men også for det menneske, kærligheden er rettet mod.

Vrede og jalousi kan være tæt forbundne følelsesmæssige oplevelser, men vrede kan også opstå på baggrund af helt andre ting end jalousi. Vrede er en grundfølelse som alle mennesker har iboende sig selv, men det er ikke alle mennesker som har fundet de rette strategier til at håndtere vreden. Vrede kan både være under- eller overreguleret og i begge tilfælde kan det betyde, at vrede bliver ukonstruktiv og rettet indad i individet eller udad mod andre mennesker.

Uanset om du oplever vrede eller jalousi, så kan samtaleterapi være særdeles hjælpsomt til at udvikle nye strategier til håndtere af disse svære følelser.

Jaloux? Få et forløb hos en god psykolog i Odense

Ved at forstå de bagvedliggende tanker og følelser, som ofte handler om frygten for at miste og de uoverskuelige konsekvenser, som forventes at medfølge, kan man som regel komme jalousien helt eller delvist til livs. Den kan transformeres til mere hensigtsmæssige og sunde reaktionsmønstre, så snart man kender de bagvedliggende motiver og forstår, hvordan man skal tackle disse.

Gennem et forløb hos Fyns Psykologpraksis i Odense kan du blive klogere på hvor jalousien kommer fra og hvordan du håndterer den. Kontakt os for yderligere oplysninger om vores samtaleforløb, som finder sted i vores klinik i hjertet af Odense.

Vil du vide mere om jalousi?

Jalousi er en følelse, der refererer til de negative tanker og følelser af usikkerhed, frygt og ængstelse for et forventet tab af noget, personen værdsætter, såsom et forhold, venskab eller kærlighed. Der er ofte tale om en kombination af følelser som vrede, sørgmodighed og afsky. Læs mere her.

Kærlighed, seksualitet og jalousi hører også ofte sammen. Derfor er jalousi nogle gange uundgåelig, hvis man virkelig elsker et andet menneske. Den betragtes af mange som en dyd, et udtryk for, at den, der er jaloux, virkelig elsker lidenskabeligt. Man kan således ikke gøre for, hvis man er jaloux, det hører med til ens natur. Omvendt kan man ofte bearbejde de bagvedliggende følelser, som skaber en jalousirelateret adfærd. På den måde kan man afvikle jalousien helt eller delvist og udvikle en bedre kommunikation omkring sine følelser i relation til det andet menneske.