Stresshåndtering ved psykolog i Odense

Søger du hjælp til håndtering af stress ved psykolog i Odense eller via psykologsamtaler online?  Så er du kommet til det rette sted!

Gennem et stresshåndteringsforløb hos Fyns Psykologpraksis i Odense hjælper vi dig til at udvikle nye mestringsstrategier til at forebygge og bearbejde stress på en ny og sundere måde –  du opnår et liv med mere livskvalitet og livsglæde, ro og stabilitet.

Stresshåndtering er vigtigt for alle mennesker, og langt de fleste mennesker har oplevet stress på egen krop i enten kortere eller længere perioder.

Men hvordan håndterer du stress, når den bliver for voldsom til at klare på egen hånd? Og hvordan kommer du bedst igennem det?

Vores psykologteam i Odense kan effektivt hjælpe dig med at mestre din stress.

KONTAKT OS UFORPLIGTENDE OG HØR NÆRMERE  OM PSYKOLOGHJÆLP UDEN VENTETID – KLIK HER HVIS DU SØGER PSYKOLOGHJÆLP TIL DIN STRESS!

Søger du psykolog i Odense for Stress?
Få hjælp uden ventetid!

Søger du en psykolog i Odense for stress?

Hvad er stress?
Her får du en psykologisk beskrivelse af forskellige stresstilstande.

Lær hvad stress er og hvordan det bedst håndteres?

Hvad er stress?

Stress er en tilstand karakteriseret ved overbelastning eller en såkaldt “overkravs-situation”, hvor mennesket ikke kan leve op til de krav, som vedkommende selv eller omverdenen stiller til individet.

Det skaber en tilstand af stress i kroppen, som kendetegnes ved både fysiske, psykologiske samt adfærdsmæssige reaktioner.

Ved længerevarende tilstande med overbelastning kan kroppen reagerer med stress symptomer, som tager til i styrke over tid, såfremt man ikke lytter til symptomerne og gør noget ved tilstanden.

Stress betegnes også “den stille dræber”, fordi stress kommer snigende og langsomt flytter individet grænse for, hvad der føles som naturligt stress.

På den måde kan en stresstilstand over længere tid medføre, at individet ikke kan mærke hvornår stresstilstanden bliver unaturlig og dermed også usund for kroppen.

Nedenfor kan du læse mere om, hvad stress er og hvordan du kan håndtere stresstilstande – og husk at du altid er velkommen til at kontakte os såfremt du måtte have nogle spørgsmål omkring stress og stresshåndtering.

Hvornår får man på stress?

Alle mennesker oplever tilstande med stress i kroppen, hvilket ikke er farligt eller unaturligt.

Tværtimod er stress en naturlig reaktion på en situation med ekstraordinære høje krav eller højere belastningsgrad end vanligt, hvilket mobiliserer kroppens evne til at kæmpe (fight or flight mode).

Når kroppen reagerer med aktivering af “kamp-tilstanden”, vil den finde ekstra kræfter til at håndtere situationen, som individet befinder sig i.

Stress er således noget som alle mennesker mærker og kender til, men spørgsmålet er rettere, hvornår bliver stressreaktionen for meget for mennesket?

Man kan tale om at “få stress”, når individet har været alt for længe i en stressfyldt tilstand, dvs. over for lang tid uden mulighed for at restituere og komme ovenpå igen.

Det er på dette tidspunkt, at man kan tale om en stresstilstand og dermed at “man har fået stress”.

Det kan være svært at erkende, at man er ramt af en stresstilstand, men når det først er tilfældet, så er det vigtigt at få hjælp med det samme!

Hvornår får man egentligt stress?

Lær hvordan det bedst håndteres?

Symptomer på stress?

Der findes en lang række stressymptomer og her får du et overblik for de mest almindelige:

Psykologiske symptomer på stress:

 • Nedsat energi og mental udtrætning
 • Grådlabilitet og ked af det heds-følelse
 • uoverskueligthedsfornemmelse
 • Tankermylder
 • Søvnforstyrrelser
 • Opmærsomhedsforstyrrelser
 • Hukommelses- og koncentrationsbesvær
 • Ulyst og irritabilitet

Fysiologiske symptomer på stress:

 • Hjertebanken og svedtendes
 • Tryggende fornemmelse i brystet
 • Uro i krop, arme og ben
 • Føleforstyrrelser i hænder, fødder,  fingre og tåspidser
 • Hovedpine og mavepine
 • Muskelanspændthed og -smerter
 • Svimmelhed og at føle sig “ved siden af sig selv”

Adfærdsmæssige stresssymptomer:

 • Ændring af livstil og vaner
 • Impulsivitet eller ubeslutsomhed
 • Sænket præstationsniveau
 • Øgede antal konflikter
 • Indtag af stimulanser
 • Behov for at dulme krop og sind
 • Ustabilitet og tiltagende fysisk sygdom

Hvordan håndteres stress bedst?

Det bedste du kan gøre for dig selv er, at forebygge stress gennem løbende restitution, det vil sige at tage pauser og finde små “åndehuller” i perioder, hvor du oplever meget stress i kroppen.

Hvis ikke det er så nemt for dig, så handler det om at reducere stresstilstanden i det mere akutte fase, såfremt stressen har fået fat i dig og du ikke kan slippe ud af stresstilstande ved brug af små åndehuller.

Når man skal håndtere en stresstilstand og reducere stressniveauet, så er det vigtigt at starte med at forstå stressen, for derefter at håndtere de såkaldte “stressorer”, det vil sige de stressfaktorer, som har betydning for den vedvarende stresstilstand.

Hvis det er svært for dig at få overblikket over disse stressorer på egen hånd, så er det her at en psykolog kan være behjælpelig og sikre dig hurtigst mulig lindring. Det kan du læse mere om nedenfor.

Hvordan håndteres stress bedst?

- kontakt klinikken allerede i dag og book en tid ved psykolog!

Få hjælp til stressbehandling uden ventetid – kontakt klinikken allerede i dag og book en tid!

Lær hvad stress er og hvordan det bedst håndteres?

Psykologbehandling af stress uden ventetid

Gennem en behandling af stress i klinikken i Odense hjælper psykologerne dig til at bearbejde din nuværende stress/belastningsreaktion, så du effektivt kan forebygge og håndtere stress i fremtiden.

Under et stresshåndteringsforløb hos Fyns Psykologpraksis, får du blandt andet følgende redskaber til håndtering af din egen stressreaktion:

 • Overblik over dine indre stresssymptomer (stresssignaler)
 • Indsigt i dine individuelle stressorer (årsager til stress)
 • Viden om din personlige stresstærskel (indre og ydre faktorer)
 • Forståelse for dine egne stressmønstre (tanke-, følelses- og adfærdsmæssigt)
 • Strategier til akut stresshåndtering (lige-nu-og-her)
 • Redskaber til håndtering af stress i fremtiden

Stressbehandlingen i vores klinik i Odense hjælper dig således til at bearbejde din nuværende stress/belastningsreaktion, så du effektivt kan forebygge og håndtere stress i fremtiden.

Psykologsamtalerne kombinerer samtaler og psykoedukation, så du opnår øget robusthed og modstandskraft i forhold til fremtidige belastninger.

Mestring af stress hos psykolog i Odense

Hvis du søger hjælp uden ventetid, så har vi hos Fyns Psykologpraksis mulighed for at hjælpe dig med stressbehandling uden ventetid, både ved fysisk fremmøde i klinikken i Odense eller via online samtaler.

Vi har mulighed for at tilbyde akut psykologhjælp omkring stress i Odense og på hele Fyn, hvis det hele brænder på og du har brug for en samtale uden ventetid.

Kontakt os uforpligtende

Fyns Psykologpraksis holder til i Skibhuskvarteret i Odense, i dejlige og rolige lokaler, hvor vi har god tid til den enkelte klient.

Vi har mange års erfaring med stresshåndteringsforløb, så du er i trygge hænder, hvis du vælger vores psykologpraksis som sparringspartner under et stresshåndteringsforløb.

Du er naturligvis altid velkommen til at skrive eller ringe til os for mere information omkring stresshåndteringsforløbene, som ofte forgår som individuelle samtaler med en af klinikkens behandlere.

Stresshåndtering og mestring af stress – få psykologhjælp med det samme uden ventetid!

- få psykologhjælp med det samme uden ventetid!

Kontakt os uforpligtende med dine spørgsmål

Har du spørgsmål angående stress og psykologsamtaler i Odense?

Du er altid hjertelig velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Vi kan kontaktes på telefon: 50 48 46 14 eller mail: kontakt@fynspsykologpraksis.dk.