Line A. Sonnichsen – Psykologisk Konsulent.

Psykologisk konsulent med speciale i spiseforstyrrelser og ISTDP – Intensiv Dynamisk Korttidsterapi

Psykoterapeut i Odense

Psykoterapeut Odense

Specialer

 • Titel: Psykologisk Konsulent
 • Cand. Pæd. Psych.
 • Kandidatuddannelse i Pædagogisk Psykologi
 • ISTDP – Dynamisk Korttidsterapi
 • Angst og Depression
 • Spiseforstyrrelser, herunder både unge og voksne
 • Almenpsykologiske og eksistentielle problematikker
 • Selvværdsproblematikker
 • Stress og belastningsreaktioner
 • Psykoedukation og psykologisk rådgivning
 • Sorg, jalousi, eksamensangst
 • Pårørendesamtaler
 • Familierådgivning
 • Problematikker for pårørende til misbrugere

Kontakt os

Kontakt vores behandlere

Du er meget velkommen til at kontakte mig pr. telefon eller mail, hvis du er interesseret i at høre mere eller har spørgsmål.

Om Line

Jeg hedder Line Astrup Sonnichsen og arbejder som psykologisk konsulent ved Fyns Psykologpraksis med speciale i metoden ISTDP – Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy.

Specialiseret behandler i Odense

Jeg er født i 1990 og er oprindeligt uddannet sygeplejerske, hvorefter jeg har uddannet mig med en kandidatuddannelse i pædagogisk psykologi ved Aarhus Universitet.

Jeg har derefter taget en yderligere 3 årig efteruddannelse indenfor ISTDP (Intensiv Korttidsdynamisk Psykoterapi), som er en psykoterapeutisk metode baseret på psykoanalytisk teori, tilknytningsteori samt neurovidenskab.

I takt med mit brændende ønske om at udvikle mig som menneske, tilegner jeg mig løbende terapeutiske kvalifikationer gennem individuel supervision og gruppesupervision. Det gør jeg for at kunne hjælpe dig bedst muligt i din pågældende situation, hvilket altid er mit udgangspunkt for en psykologisk samtale.

Jeg hjælper til dagligt Chefpsykolog Frans Boeriis med at drive klinikkerne i Odense, Middelfart og Nyborg og indgår i den daglige drift af klinikkerne på Fyn.

I mit arbejde hos Fyns Psykologpraksis er jeg underlagt de samme retningslinjer som alle øvrige behandlere på stedet. Det betyder blandt andet, at jeg har tavshedspligt. Vores samtaler er således fortrolige.

Mine psykoterapeutiske metoder

Jeg har klinisk erfaring gennem flere forskellige uddannelser og min største bestræbelse er, at skabe et trygt og nærværende rum, men hvor jeg samtidig vil være kærligt konfronterende, så vi holder fokus på dig og der hvor du ønsker at komme hen i dit liv. Det er vigtigt for mig, at du føler der er plads til, at du kan være dig med alle dine tanker, følelser og behov.

Mit afsæt er dig og din historie, og jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig – og sammen med dig udforske din livssituation, så du kan opnå en større indsigt i dit liv og dine indre dynamikker.

Jeg hjælper dig til at holde fokus på de forsvar/mønstre, som står i vejen for at du kan være dig og den måde du er i relation til dig andre og dig selv. Du vil opleve at min tilgang er kærlig konfronterende og med henblik på, at vi sammen går på opdagelse i dit indre, for at du bliver bevidst omkring din måde at være i verden på.

Følelser – vores indre kompas

Vores følelser kan betegnes som vores indre navigationssystem, hvoraf vi får et kendskab til os selv, men blandede følelser kan også være komplekse og svære at være med. Dette gør at vi kan udvikle forskellige forsvar/mønstre, som en måde hvorpå vi undgår at mærke vrede, skyld, længslen efter kærlighed og smerten. Disse forsvar kan være selvdestruktive og gøre at vi mister kontakten til os selv, og får svært ved at indgå i sociale relationer.

Indenfor ISTDP forstås en psykisk lidelse som et symptom, der er opstået som følge af en ubevidst undgåelse af smertefulde følelser, som oftest er følelser der er blevet skamfulde. Det kan være nødvendigt at få bearbejdet disse følelser for at kunne blive fri af symptomerne og få det godt med at være hele dig, med alt hvad det indebærer. Se evt. https://istdp-danmark.dk/om-istdp/ for yderligere oplysninger.

Der kan være flere forskellige grunde til at man opsøger samtaleterapi, men uanset hvad din grund er, vil jeg tilbyde dig et nærværende og konfronterende rum, så du gennem vores samtaler kan komme til at lære dig selv og dine indre dynamikker bedre at kende og du på den måde, kan leve det liv du ønsker og føle en større frihed.

Speciale i Spiseforstyrrelser

Min kandidatafhandling indenfor pædagogisk psykologi afsluttede jeg med et speciale omkring spiseforstyrrelser, herunder hvordan man igennem en terapeutisk proces kan udvikle sig som menneske og afvikle en spiseforstyrrelse igennem udviklingsprocessen fra skam til øget selvaccept.

Skamfølelsen, dvs. følelsen af at være forkert og den dertilhørende oplevede selvkritik er oftest en medvirkende faktor i udviklingen af en spiseforstyrrelse, selvskade, depression, angst, lavt selvværd, stress, tilknytningstraumer og andre psykologiske problemstillinger.

Foruden mit terapeutiske virke har jeg været frivillig rådgiver, støtte-kontaktperson og gruppeleder for en BED gruppe hos Landsorganisationen Mod Spiseforstyrrelse og Selvskade. Min erfaring er at, en spiseforstyrrelse er en måde at forsøge at undgå at mærke smertefulde følelser og at det bliver et selvdestruktivt mønster.

Behandling af en spiseforstyrrelse er oftest et meget dybdegående arbejde, hvor det blandt andet er vigtigt at blive bevidst om de bagvedliggende smertefulde følelser, som er overvældende. Formålet er at hjælpe dig med at få dem bearbejdet, så du kan leve det liv, der giver mening for dig, uden at føle dig fanget og kontrolleret af en spiseforstyrrelse.

ERFARING OG TERAPEUTISK TILGANG.

Jeg har klinisk erfaring gennem flere forskellige uddannelser og min største bestræbelse er, at skabe et trygt og fordomsfrit rum, hvor du mødes med empati, nærvær og anerkendelse. Det er vigtigt for mig, at du føler der er plads til, at du kan være dig med dine tanker, følelser og behov. Mit afsæt er dig og din historie, og jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig, og sammen med dig udforske din livssituation, således at du kan opnå en større indsigt i dit liv og dine problemstillinger.

Foruden mit terapeutiske virke har jeg været frivillig rådgiver, støtte-kontaktperson og gruppeleder for en BED gruppe hos Landsorganisationen Mod Spiseforstyrrelse og Selvskade. Min erfaring er at, det gør en stor forskel for mennesker i svære livssituationer, som det er enten at have en spiseforstyrrelse eller være selvskadende, at blive mødt med empati og nærvær af et andet menneske. Det at føle sig forstået og mødt lige der hvor man er, er virkelig betydningsfuldt. Det er især problematikker som skam, skyld, lavt selvværd, negative selvbilleder, selvkritik, ensomhed, vrede og sorg der er gældende i rådgivningen.

Mine værdier som Psykologisk Konsulent

Det har altid været et stort ønske for mig, at hjælpe andre mennesker, hvilket var en af grundene til at jeg uddannede mig til sygeplejerske i 2019.

I mine praktikker som sygeplejestuderende har jeg været i kontakt med mennesker i mange forskellige sårbare situationer og livskriser, hvor etablering af en tryg relation har været af absolut vigtig betydning. 

Jeg fandt dog hurtigt ud af, at mine styrker lå i det samtaleterapeutiske felt og jeg elsker mit arbejde som Psykologisk Konsulent ved Fyns Psykologpraksis. Lige så længe som jeg kan huske, har jeg fundet den menneskelige psyke utroligt interessant.

Derfor har jeg også gennemført egenterapeutiske forløb hos psykologer med forskellige metoder, og derigennem fået et stort indre kendskab til mig selv. Dette mener jeg er en afgørende faktor for succes i rollen som samtaleterapeut/behandler, netop for at kunne skabe meningsfulde og dybe mødeøjeblikke med et andet menneske.

Mine egne erfaringer giver mig derfor en dybdegående selvindsigt, som bl.a. giver mig forståelse for, hvor sårbart og hårdt det kan være for dig som klient, under en terapeutisk og personlig udviklingsproces.

Jeg brænder for det terapeutiske arbejde og med udgangspunkt i ovenstående vil jeg gøre det bedste jeg kan, for at støtte dig og bidrage til, at du kan være tryg i din proces, hvilket jeg blandt andet gør ved at møde dig i dine udfordringer på en empatisk og nærværende måde.

Mit arbejde som psykologisk konsulent hos Fyns Psykologpraksis ligger naturligvis indenfor de Etiske Principper for Nordiske Psykologer dvs. at der er tavshedspligt og at vores samtaler er fortrolige.

Du er altid velkommen til at kontakte mig hvis du har nogle spørgsmål.

Kontakt os uforpligtende og hør nærmere om, hvordan Line Sonnichsen kan hjælpe dig.

Kontakt mig uforpligtende med dine spørgsmål

Har du spørgsmål angående metoderne, som jeg anvender som Psykologisk Konsulent?

Du er altid hjertelig velkommen til at kontakte mig med dine spørgsmål. Du kan kontakte mig på telefon: 50 48 46 14 eller skrive en mail til mig på kontakt@fynspsykologpraksis.dk.

Leder du efter en dygtig behandler i Odense?

Hvis du leder efter en dygtig behandler i Odense, som står med en stærk faglig profil og samarbejder med andre dygtige psykologer i det psykoterapeutiske felt, så er du kommet til det rette sted – jeg står klar til at hjælpe dig gennem effektive metoder og ud fra en empatisk tilgang til samtaleterapiens univers.

Det vigtigste er dog, at du finder en behandler, som du er tryg ved og  som du føler en stor tillid til. Derfor skal du også vide, at jeg vægter tryghed, varme, omsorg og empati i relationen til mine klienter. Du er velkommen til at ringe til mig og høre nærmere om, hvorvidt jeg er den behandler som passer til dine behov og ønsker.

Hvordan foregår den psykoterapeutiske metode i Odense?

ISTDP er en meget effektiv metode til at identificere psykologiske forsvar og blokader, som holder dig fanget i en fastlåsthed og problemstillinger, som du ikke kan se dig ud af på egen hånd.

Ved at benytte ISTDP som en korttidsterapeutisk metode, vil vi hurtigt kunne identificere dine indre blokeringer og begynde at løse de psykologiske problemstillinger fra deres kerne, det vil sige at vi “trækker problemerne op ved roden”.

Det kræver lidt arbejde fra både din og min side, men er du motiveret for forandring, som er metoden særdeles effektiv og lever op til sit navn “korttidsterapi“.

Så hvis du gerne vil i gang med det samme og have tilbuddet om samtaler uden lang ventetid, så kontakt os med det samme i klinikken, enten på telefon 50484614 eller e-mail: kontakt@fynspsykologpraksis.dk.

Psykoterapeutiske samtaler uden ventetid i Odense

Fyns Psykologpraksis tilbyder en række forskellige terapiformer og uanset hvilken type af terapi eller personlig psykologisk sparring, du måtte have behov for, så kan du være sikker på, at der er professionel hjælp at hente fra en af behandlerne i klinikken.

Vi dækker hele Fyn og tilbyder derfor samtaler uden ventetid, så kontakt Fyns Psykologpraksis allerede i dag og hør om mulighederne for at få samtaler uden ventetid.

Hvis du ønsker at komme i gang med et samtaleforløb allerede indenfor få dage, så kan vi altid tilbyde samtaler med kort varsel – enten ved fysisk fremmøde elle online. Kontakt klinikken uforpligtende og hør nærmere om dine muligheder allerede i dag og få den hjælp, du har brug for med det samme.

Prisen for samtale ved Psykologisk Konsulent?

Prisen for samtaler hos den enkelte behandler findes under fanen “Priser” øverst på siden. Men generelt kan man sige, at det desværre ikke er muligt at få tilskud til samtalerne hos Line. Det skyldes at Sygeforsikring danmark ikke dækker psykoterapeutiske samtaler ved Psykologiske Konsulenter, uanset om man har praksis i Odense eller andre steder i landet.

Vi har dog valgt, at det skal være muligt at få psykoterapeutiske samtaler til en fair pris, så kontakt klinikken og hør nærmere om mulighederne for samtaler ved en specialiseret behandler.