Spørgsmål til psykolog i Odense med kort ventetid ?

Få information omkring psykologsamtaler med kort ventetid, priser og forskellige tilskudsmuligheder ved psykologsamtaler i Odense samt andre ofte stillede spørgsmål.

Psykologens ofte stillede spørgsmål?

At gå til psykolog handler først og fremmest om tillid, men inden du beslutter dig for at benytte psykologsamtaler, har du måske nogle spørgsmål, som du ønsker svar på.

Her på siden besvarer vi nogle af de hyppigst forekomne spørgsmål, som vi møder i klinikken – spørgsmål omkring psykologsamtaler i Odense med kort eller lang ventetid, samtaler med eller uden henvisning fra lægen, pris på psykologsamtalerne og spørgsmål omkring det rette valg af psykolog.

Vi står klar til at hjælpe dig

Spørgsmålene er mange, men hvis du har svært ved at overskue alle mulighederne for tilskud til psykologsamtaler eller hvem den bedste psykolog kunne være for dig, så er det letteste altid, at du kontakter os telefonisk her i klinikken – vi hjælper dig gerne med råd og vejledning.

Psykolog Odense Kort Ventetid

Psykolog i Odense med kort ventetid

Værd at vide om psykologsamtaler i Odense

Få svar på aktuelle spørgsmål angående psykologsamtaler i Odense, herunder bl.a. ventetider, priser og andre ofte stillede spørgsmål.

HVAD KOSTER DET AT GÅ TIL PSYKOLOG?

Prisen for at gå til psykolog afhænger af forskellige ting. Der findes en række forskellige tilskudsmuligheder, som dækker psykologsamtalerne helt eller delvist. Men ofte vil det være mere vigtigt, at finde den rette psykolog, som kan hjælpe dig – og gerne en psykolog med kort ventetid.

Vi vil altid forsøge at hjælpe dig hurtigst muligt, da vi ved hvor vigtigt det er, at finde en dygtig psykolog med kort ventetid, så du kan komme i gang så hurtigt som muligt, når først beslutningen er taget og du er klar til at komme i gang med et forløb.

Du kan se mere om vores konkrete priser her og du er altid velkommen til at ringe til os for yderligere information.

Priser ved psykologsamtaler i Odense

Information om pris ved psykologsamtaler

HVORDAN FOREGÅR EN SAMTALE HOS EN PSYKOLOG?

De vigtigste begreber for os hos Fyns Psykologpraksis i Odense er tryghed, tillid, respekt og rummelighed.

Derfor handler det for os om, at du meget hurtigt finder dig godt tilpas i vores psykologprakis, og at du får tillid til psykologen. Uden tillid og tryghed opnår du ikke en god relation til psykologen, og det er vigtigt for at opnå et godt resultat i sidste ende. Første samtale er derfor også en forventningsafstemning, hvor psykologen og klienten sammen finder et fælles fokus for forløbet.

Når først rollefordelingen er på plads, bliver det sidenhen lettere at lave en plan for, hvordan du som klient kommer nærmere mod dine mål og ønsker.

Læs mere om, hvordan en psykologsamtale foregår under “HVAD SKER DER I TERAPI – OG VIRKER DET?”

Sådan foregår psykologsamtaler
Vigtig viden omkring samtaler ved psykolog

Værd at vide omkring psykologsamtaler og tilbud i Odense

ER DER VENTETID FOR AT KOMME TIL PSYKOLOG?

Hvis du har brug for at besøge en psykolog i Odense, har vi her i klinikken ved Fyns Psykologpraksis som udgangspunkt kort ventetid.

Vi kan dog ikke garantere dig, at vi kan tage imod dig “lige her og nu”, dvs. akut, men vi vil typisk kunne finde en plads i kalenderen indenfor få hverdage.

Årsagerne til at vi kan tilbyde dig en tid med kort varsel er, at vi har mange forskellige tilbud og muligheder for psykologisk sparring og rådgivning – vi prioriterer altid at have en mulighed klar til dig.

Vi anbefaler derfor, at du straks ringer til os på tlf. 5048 4614, såfremt du har behov for psykologsamtaler.

Kort ventetid ved psykolog i Odense

Viden omkring ventetid ved psykolog i Odense

BINDER MAN SIG FOR ET FAST ANTAL KONSULTATIONER?

Nej, du binder dig ikke for et fast antal samtaler hos din psykolog. Det er meget individuelt, hvor meget du som klient har behov for, og afhænger også af din situation og problemstillingen. Nogle har brug for en enkelt eller bare få samtaler, mens andre har behov for en række samtaler, som strækker sig over et længere tidsrum.

HVOR OFTE HAR MAN SAMTALER HOS SIN PSYKOLOG?

De fleste har gavn af 7-14 dage imellem samtalerne i begyndelsen, mens der ofte går 15-30 dage mellem samtalerne i den afsluttende fase af forløbet.

Antal psykologsamtaler under et forløb
Information om psykologsamtaler

Antal sessions under et psykologforløb i Odense varierer fra person til person

Flere ofte stillede spørgsmål

LEDER DU EFTER EN GOD PSYKOLOG I ODENSE ?

HVEM SKAL MAN VÆLGE ?

Du kan stille dig selv følgende spørgsmål, for at finde frem til den psykolog, som passer bedst til dig – spørgsmål som både gælder før, under og efter samtalerne:

• Er psykologen tillidsvækkende?
• Er jeg overbevist om, at psykologen kan hjælpe mig?
• Forstår vedkommende mit problem og mine ønsker?
• Giver samtalerne mening for mig?
• Er der en god relation mellem os?
• Gør jeg fremskridt efter samtalerne?

På den måde sikrer du dig, at dit forløb bliver så godt som muligt, og at du finder den psykolog, som er bedst for dig.

HJÆLPEN VIRKER BEDST, NÅR DU ER HELT TRYG.

Ligemeget hvad du tænker, er forudsætningen for et godt forløb, at du føler dig tryg. En god Psykolog i Odense finder du ved Fyns Psykologpraksis, for her finder du nogle at de mest engagerede psykologer i Odense og på Fyn i det hele taget – og vi er eksperter i at skabe gode relationer og tillidsfyldte terapeutiske rum, som kommer dig til gavn i din proces. Vi hører ofte spørgsmål, som minder om hinanden. Se nogle af de oftest stillede spørgsmål her på siden.

FIND EN GOD PSYKOLOG I ODENSE MED KORT VENTETID

Mange tænker, at psykologsamtaler kun kan være gavnlige, hvis livet byder på store kriser, men psykologsamtaler er meget mere end det. De fleste mennesker henvender sig til en psykolog, når livet gør ondt. Når de oplever en situation i livet, der bringer så stor smerte, at der opstår et behov for at få denne smerte lindret. Dette er et kerneområde for psykologer, men samtaler hos en psykolog kan bruges til meget andet og måske kan du genkende nogle af nedenstående situationer?

DET KAN SAMTALERNE HJÆLPE MED:

Jeg føler mig utilstrækkelig, når jeg ikke formår at leve op til de forventninger der er til mig”.

Jeg føler mig ikke tilfreds på mit arbejde, men jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre ved det”.

Mit liv går egentlig okay, men det er som om, at det hele føles lidt ligegyldigt”.

Det er svært for mig at finde ud af, hvad jeg vil med mit liv”.

Dette er blot eksempler på situationer, hvor en psykolog kan være med til at være nysgerrig på, hvad der sker i dig.

En psykolog kan, i samarbejde med dig, være med til at finde svar på spørgsmål som:

Hvor kommer utilstrækkelighedsfølelsen fra?

Er det arbejdsopgaverne eller arbejdsmiljøet, som skaber en følelse af ikke at være tilfreds?

Er der mon et andet arbejde derude, som ville passe bedre til dig?

Ligegyldigheden, hvad er det for en størrelse? Hvordan og hvornår mærker du den mest?

Drømmer du om noget, som du ikke har turdet at gå efter?

Det er ikke nødvendigvis kun mennesker, som oplever stor smerte, der kan have gavn af et samtaleforløb hos en psykolog. En psykolog kan være en sparringspartner, der kan bruges til at udforske nye sider af dig selv – sider, der gør dig klogere på dig selv og det liv, du ønsker at leve.

FYNS PSYKOLOGPRAKSIS I HJERTET AF ODENSE

Vi er et engageret team af psykologer i Odense, som er specialister i samtaleterapi og vi hjælper mange mennesker til personlig udvikling. Vi sætter stor værdi i at kunne tilbyde dig psykologsamtaler med kort varsel, dvs. uden ventetid, da vi mener at det er vigtigt, “at smede mens jernet er varmt!“.

Kontakt os uforpligtende og hør nærmere.

HVAD SKER DER I EN TERAPI – OG VIRKER DET?

En god kemi mellem dig og din psykolog er afgørende for din succes i terapien. Derfor er det vigtigt, at du stiller alle de spørgsmål, du måtte have, så du kan føle dig tryg og godt tilpas.

Indledningsvist bruges der tid på at finde et fokus for samtalerne, da et klart mål med samtalerne sikrer dig bedre resultater. Ud fra dine mål og ønsker skabes en personlig og meningsfuld retning for dit forløb. Dernæst begynder et samarbejde frem mod det, du gerne vil opnå.

Samarbejde er et nøgleord i vores klinik og vores måde at bedrive terapi på. Vi ser relationen mellem dig og psykologen, som værende altafgørende for succes. Vi er ikke eksperter på dit liv, det er faktisk dig, der er det, men sammen kan vi undersøge, reflektere og være nysgerrige på dit liv, således at vi derigennem finder en god vej at gå. I sidste ende er du eksperten på dit eget liv, så du bestemmer tempo og retning, når alt kommer til alt, men vi hjælper og guider dig gerne på vej.

PSYKOLOG SOM SAMTALEPARTNER

Efter et forløb oplever en stor procentdel, at det faktisk også er meget gavnligt at benytte sig af en psykolog i perioder med større overskud. Her kan egne mål og ønsker opfyldes endnu hurtigere, og derfor er en psykolog som samtale- og sparringspartner også en god investering under mere stabile perioder af livet.

At have en god psykolog som samtale- og sparringspartner har langt de fleste glæde af – et faktum, som understøttes af solid grundforskning indenfor psykoterapien (også kaldet samtaleterapi).

Du vil ganske hurtigt opleve, hvordan psykologsamtalerne kan hjælpe dig til ny indsigt og forståelse for netop din situation og/eller dine udfordringer. På den måde kan du begynde at forholde dig på nye måder til dine problemstillinger.

Er du motiveret og klar til udvikling og forandring, vil du typisk opleve en indledende effekt efter ganske få samtaler. Forskningen viser et særligt stort udbytte efter 6-12 samtaler.

PSYKOLOGISK SPARRING

Psykologisk sparring er effektivt og derfor også populært og velegnet til langt de fleste mennesker. Indholdet i et forløb varierer fra person til person, da hvert menneske er unikt, så derfor kan forskningen ikke generaliseres.

Ubetinget opmærksomhed – har du prøvet det?

Hvornår har du sidst haft ubetinget opmærksomhed i en time? Svaret er ofte: “Det kan jeg ikke huske!”.

En af de særlige ting, som det at gå i terapi medfører, er det ubetingede møde med et andet menneske, dvs. psykologen.

Når du sidder i terapistolen, sidder du sammen et menneske, som udelukkende har fokus på dig. Et menneske der ønsker at forstå, hvordan det er at være dig. Hvordan det er at leve dit liv. Et menneske, der ønsker at forstå de kampe, du kæmper, og hjælpe dig i retning af dine drømme.

DET HANDLER OM DIG

I terapirummet handler det kun om dig. Det er et rum, hvor du kan reflektere og undersøge forskellige områder af dit liv.

Du skal altså ikke forholde dig til, hvordan psykologen har det. Det betyder ikke, at vi ikke mærker os selv, når vi sidder i rummet sammen med dig – det gør vi i høj grad. Men vi arbejder ud fra, at det handler om, at få skabt et rum, hvor du kan tale frit og ubekymret om det, der rører sig i dit liv.

Kontakt psykologerne i klinikken i Odense og hør nærmere, hvis ovenstående har fanget din interesse.

HVEM GÅR TIL PSYKOLOG?

De fleste mennesker henvender sig hos en psykolog, når livet gør ondt og/eller når livet er kommet i ubalance. Inden dette sker, er der nogen som spørger sig selv om, hvem det er, som egentlig går til psykolog

At arbejde med mennesker, som af en eller anden årsag er havnet i en ubalance, er naturligvis også det, der fylder meget af hverdagen i en psykologpraksis.

Det er dog ikke kun, når livet går skævt, at et forløb hos en psykolog kan være gavnligt. Vi har som mennesker ofte nogle faste handlemønstre og strategier, som vi lever vores liv ud fra. Måske fordi vi har dem med fra vores barndom eller fordi, vi på tidspunkter i vores liv har været nødsaget til at udvikle og finde strategier, der passer til præcis den situation eller den udfordring, vi er havnet i. Ganske ofte kan vi som mennesker godt mærke en ubalance længe før det udvikler sig til at blive så kraftig en ubalance, at vi ikke længere føler, at vi er i stand til at håndtere vores situation på egen hånd.

ET LIV MED MENING

Hvis vi som mennesker bliver mere bevidste omkring de måder vi agerer i verden på, skaber det en mulighed for at vælge nye veje i livet. Det skaber ofte et mere meningsfyldt liv, fremfor at leve vores liv på autopilot.

Vi lever i en verden og i et samfund, der har mange regler for, hvordan det ”ordentlige” menneske lever livet. Vi skal helst være effektive, robuste, præstationsorienterede og problemløsende – og dette skal helst ske med et bredt smil på ansigtet. Hvis vi derimod er for meget i kontakt med grundfølelser som angst, vrede eller sorg, så ryger vi uden for denne ønskværdige kategori. Mange bruger derfor ekstremt mange kræfter på at passe ind i de fastlagte rammer for, hvordan et godt liv ser ud. Det er bare ikke altid, at det er det rigtige for netop dig! Derfor hjælper vi mennesker med at skabe et meningsfuldt og godt liv for dem selv.

Et terapeutisk forløb hjælper!

Problemer opstår, når ikke alle mennesker kan og skal puttes i den samme kasse. Mennesker er heldigvis forskellige, men hvis vi bruger alle vores kræfter på at finde ud af, hvordan vi bedst muligt passer ind i den virkelighed, som det kulturelt er blevet besluttet er ”rigtigt”, så sker der nogle gange det, at vi mister kontakten til de drømme og ønsker, som vi alle har for vores liv. Det er en af de ting, som kan blive mere tydeligt og nemmere at gøre noget ved igennem et terapeutisk forløb.

Hvordan kan du skabe et liv der giver mening for dig, og som giver dig overskud til at være det menneske, som du ønsker at være?

Dette er nogle af de refleksioner vi, som psykologer, kan være med til at være nysgerrige på. Ofte er ubalancer og værdier tæt knyttet sammen på den måde, at de ubalancer vi mærker tydeligst er forbundet til det mest værdifulde for os. Når ubalancer vokser bliver det værdifulde dog somme tider udvisket i en sådan grad, at vi ikke er i stand til at se det, der reelt er vigtigt for os. Det at søge samtaler hos en psykolog kan være noget, der skaber en klarhed og en bevidsthed omkring, hvad der er vigtigt i livet nu, og på længere sigt.

Hvis ovenstående vækker genklang hos dig, så tøv ikke med at ringe eller skrive til os – vi er klar til at hjælpe dig!

HVORDAN VÆLGER MAN EN PSYKOLOG?

Det er afgørende, at du finder en psykolog, som du er tryg ved og har tillid til. Samarbejdet mellem dig og din psykolog er den vigtigste ingrediens i et godt forløb.

Når du har fundet en psykolog, som du har en god relation til, vil der efter ganske få samtaler ses udvikling og indledende forandring.

TAL MED EN PSYKOLOG INDEN DU BESLUTTER DIG

Det er optimalt at finde en psykolog, som du vil have lyst til at tale med igen på et senere tidspunkt, hvis du skulle få behov for det.

Derfor kan det også være en rigtig god ide at ringe og tale med psykologen, før du beslutter dig.

Hos Fyns Psykologpraksis i Odense er du altid velkommen til at ringe eller skrive, så du kan finde ud af, om det er noget for dig.

Læs også: Hvad er en god psykolog?

HVORNÅR BRUGER MAN EN PSYKOLOG?

I dag er det heldigvis blevet en helt naturlig ting at bruge en psykolog til både personlig og faglig udvikling. Stort set alle mennesker kan få gavn af en psykolog, uanset køn, alder og sted i livet.

Rigtig mange mennesker har stort udbytte af en professionel sparringspartner, som man kan have fortrolige samtaler med. Man kan benytte sig af en psykolog i mange forskellige situationer og på forskellige tidspunkter i livet.

EN PSYKOLOG SOM SPARRINGSPARTNER

Nogle besøger en psykolog første gang, når livet bliver kaotisk, og der er brug for hjælp til at finde sig selv på ny, mens andre opsøger en psykolog for at få psykologisk sparring i forbindelse med personlig og/eller faglig udvikling.

Uanset hvornår du vælger en psykolog som din sparringspartner, så er det altid en god ide at give sig god tid til at overveje, hvem du ønsker hjælp fra og hvad du ønsker hjælp til.

Er du i tvivl om, hvorvidt en psykolog kan hjælpe dig, så ring endelig og hør nærmere. Vi holder til i Skibhuskvarteret i Odense.

Læs mere her på siden i forhold hvad der sker under samtaleterapi.

ER DER BRUG FOR EN PSYKOLOG?

Alle mennesker løber på et tidspunkt ind i situationer, som kan bringe dem ud af kurs i mere eller mindre grad. Det er meget forskelligt, hvordan vi tackler sådanne situationer.

Nogle bruger venner og familie til at hjælpe, mens andre foretrækker en uvildig og udenforstående sparringspartner, hvor man ikke skal tage hensyn til den anden parts tanker og følelser – psykologen stiller sin viden og sine spørgsmål til rådighed for dig.

En psykolog er uvildig, ærlig og arbejder under tavshedspligt, dvs. du får diskretion omkring dine udfordringer – en kombination som ofte er meget gavnlig, og som du sjældent finder i dine personlige bekendtskaber.

Leder du efter Psykolog i Odense med kort ventetid?

Er du på udkig efter en dygtig psykolog i Odense eller online?

Eller vil du gerne i gang ved en psykolog for første gang nogensinde, men ved du ikke helt, hvor du skal lede blandt alle psykologerne?

Kan du svare ja til noget af ovenstående, så er du kommet til rette sted!

Ventetid eller ej…

Der findes utallige psykologer i Odense og det kan være svært at finde ud af, hvem der har tid, hvor lang ventetiden er og hvilken psykolog i Odense som kunne være det bedste valg for dig.

Men du er som sagt landet rette sted, hvis du står i ovennævnte situation, for vores psykologer her i Odense holder klinikken åben det meste af året, med kun få uger hen over sommeren, vor klinikken er lukket. Således vil du altid kunne få fat på en psykolog med kort ventetid, hvis du ringer til vores psykologpraksis i Odense.

Hos Fyns Psykologpraksis ønsker vi, at hjælpe så mange mennesker som mulig. Derfor kan du som regel også altid kan få en tid ved en af vores psykologer inden for få dage, når du kontakter os med ønske om hjælp via samtaleterapi (NB: dog er det ikke nødvendigvis muligt at benytte henvisning fra lægen eller tilskud fra “danmark” ved sådanne akutte samtaler).

Vi holder løbende vores ventelister opdaterede og vores personale holder hele tiden styr på, hvornår der er plads til nye forløb, dvs. hvilke psykologer som har ledige tider i kalenderen. Derfor er det altid en mulighed at få viden om ventetider, ledige tider og priser ved de forskellige psykologer og behandlere i vores klinik i Odense.

Specialister i samtaleterapi

Vores behandlere er specialiserede indenfor samtaleterapi og bliver løbende efteruddannet i det samtaleterapeutiske felt, derfor er du i trygge hænder i vores klinik i Odense.

Kontakt os uforpligtende og hør nærmere om dine muligheder for psykologsamtaler i Odense. Ring på tlf. 50 48 46 14.

TAVSHEDSPLIGT OG OPLYSNINGSPLIGT

En psykolog har tavshedspligt, og psykologen må ikke give oplysninger om dig videre til andre.

Oplysningerne lagres i en journal, og du skal give dit samtykke, hvis andre skal have lov at læse journalen. Jf. psykologloven opbevares journaler i 5 år, før de destrueres.

Der er forbehold på tavshedspligten hos en psykolog, men kun i tilfælde af at du er til fare for dig selv eller andre eller ved mistanke om at børn mistrives og vanrøgtes. Dette forbehold kan din psykolog uddybe ved behov under første samtale.

MÅ JEG TAGE EN ANDEN MED?

For mange handler det om fuld diskretion at gå til psykolog, men vi oplever også at nogle ønsker at tage en ægtefælle, et familiemedlem eller en god ven med.

Ring til klinikken i Odense og hør mere, hvis du har spørgsmål til dette emne, da der kan være forskellige grunde til at medbringe eller undlade at medbringe en pårørende – det afhænger af den specifikke situation.

KOM I GANG MED PSYKOLOGSAMTALER I ODENSE MED KORT VENTETID

Mennesker er naturligvis forskellige, men langt de fleste har god gavn af at komme i gang med en psykologforløb med kort ventetid, når først beslutningen er taget og man har bestemt sig for at starte hos en psykolog.

Vi ser mange mennsker, som bruger alle sine kræfter på at passe ind i en livsstil, som kulturelt set er blevet besluttet at være ”den rigtige”, og så sker der nogle gange det, at man som menneske mister kontakten til egne drømme og ønsker. I disse tilfælde bliver man ofte ulykkelig, særligt hvis vores egne værdier ikke stemmer overens med den kulturelt “rigtige” måde at leve sit liv på.

Det er en af de ting, som kan blive mere tydeligt og nemmere at gøre noget ved igennem et terapeutisk forløb hos en psykolog, og ofte noget som kræver at man kommer i gang med psykologsamtalerne hurtigst muligt.

Hvordan kan du skabe et liv der giver mening for dig, og som giver dig overskud til at være det menneske, som du ønsker at være?

Dette er nogle af de refleksioner vi, som psykologer kan være med til at være nysgerrige på. Ofte er ubalancer og værdier tæt forbundne og de ubalancer vi mærker tydeligst, er ofte de mest værdifulde for os. Når ubalancerne vokser, bliver vi ikke er i stand til at se det, der reelt er vigtigt for os.

Samtaler hos en psykolog kan skabe mere klarhed og bevidsthed omkring vigtige værdier af dit liv, både nu og på længere sigt. Men det er ikke sundt at vente og blive ved med at udskyde psykologsamtalerne, så bliver problemet ofte blot forværret.

Hvis ovenstående vækker genklang hos dig, så tøv ikke med at ringe eller skrive til os – vi er klar til at hjælpe dig!

Læs også: Hvordan vælger man en psykolog?

PSYKOLOGSAMTALER MED KORT VENTETID I ODENSE

Du er til enhver tid velkommen til at ringe og tage en snak med os, det er helt uforpligtende, ligesom du er meget velkommen til at sende os en mail med dine spørgsmål.

Vi svarer retur så hurtigt som muligt, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du er i tvivl om noget.

Ofte stillede spørgsmål – FAQ
Information om psykologsamtaler i Odense

Ofte stillede spørgsmål til psykolog i Odense

Kontakt os uforpligtende med dine spørgsmål

Du er altid hjertelig velkommen til at kontakte mig med dine spørgsmål. Du kan kontakte mig på telefon: 50 48 46 14 eller skrive en mail til mig på kontakt@fynspsykologpraksis.dk.